Support 24/7

+32 89 38 34 58
customer-support

SERVICE

Blog

Hoe installeer je een LG Airco of een Split unit airco.

Een split-systeem airconditioner is een geweldige optie om uw huis koel en comfortabel te houden in de zomermaanden. Deze units zijn ook stiller, eenvoudiger te installeren en energiezuiniger dan centrale airconditioning. Dit type airconditioning heeft geen kanalen, dus het enige wat u hoeft te doen is de koelunit binnen en de compressor en condensorunit buiten te installeren, en vervolgens leidingen en een stroomkabel tussen de units te leggen. Als je geen professional wilt inhuren om een ​​split-systeem airconditioner te installeren en je hebt enige ervaring met loodgieters- en elektriciteitswerk, dan kun je LG airco de unit zelf installeren. Elke airconditioning unit is uniek voor zijn fabrikant, maar het algemene installatieproces is hetzelfde. Wij kunnen ook onze LG airco installateur langs sturen om voor de volledige installatie van uw LG airco of andere merken split airco modellen.

Om het jullie gemakkelijk te maken hebben wij kant en klare airco montage setjes samengesteld.

Airco installeren in bestaande woning ?

Bekijk hier onze LG airco dual inverter montage setjes :

Ter info :

Naast het koelvermogen uitgedrukt in kilowatt is ook de term BTU gebruikelijk. BTU staat voor ‘Britisch Thermal Units’. 1 kiloWatt is gelijk aan 3412 BTU.

5 kilowatt airco heeft een vermogen van 18000 Btu
3,5 kilowatt airco heeft een vermogen van 12000 Btu
2,5 kilowatt airco heeft een vermogen van 9000 Btu

Hoeveel BTU heb ik nodig per m2?

Voor een gemiddeld huis in België en Nederland geldt de stelregel dat je voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig hebt. Dat is gelijk aan 100 tot 135 BTU per m3.

1– Kies een vrije plaats op uw binnenmuur om de binnenunit te monteren. Je moet een gat door de muur maken om de leidingen van de binnenunit naar de buitenunit te leiden, dus zorg ervoor dat de locatie die je kiest dit toelaat. Kies een plek uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen voor het beste resultaat. Monteer het apparaat 2,1 m boven de vloer en zorg ervoor dat er aan elke kant van het apparaat ten minste 15-30 cm vrije ruimte is voor een goede luchtstroom. 

[1]

 • Kies een locatie met noppen om ervoor te zorgen dat de muur sterk genoeg is om het gewicht van het apparaat te dragen.
 • Installeer het apparaat op minstens 1,0 m afstand van antennes en stroom- of verbindingskabels die worden gebruikt voor televisie, radio, huisbeveiligingssystemen, intercoms of telefoons. De elektrische ruis van deze bronnen kan operationele problemen veroorzaken voor uw airconditioner.
 • Vermijd locaties waar gas kan lekken of waar olienevel of zwavel aanwezig is.
 • De meeste van deze apparaten hebben afstandsbedieningen, zodat u ze gemakkelijk kunt in- of uitschakelen en de temperatuur kunt aanpassen, zelfs als ze hoog aan de muur zijn bevestigd.

Tip: Kies een centrale plek voor de binnenunit waar de koele lucht gemakkelijk door je huis kan stromen, zoals in de woonkamer.

2 – Bevestig de montageplaat aan de binnenmuur. Houd de montageplaat tegen de muur waar u de binnenunit wilt installeren. 

Gebruik een niveau om ervoor te zorgen dat het zowel horizontaal als verticaal waterpas is. Gebruik een potlood om de locaties van de schroefgaten te markeren, verwijder de plaat en 

boor vervolgens een gat in de muur waar elke schroef moet komen. 

Plaats de plaat zodat deze overeenkomt met de gaten, steek plastic ankers in de gaten en bevestig de plaat aan de muur met zelftappende schroeven.

3 – Boor een gat van 7,6 cm door de muur zodat je de leidingen naar buiten kunt voeren. Maak een markering in het midden van het gat in de montageplaat. Gebruik een decoupeerzaag of een boormachine met een gatenzaag om een ​​cirkelvormige opening van 7,6 cm door de muur te maken die iets naar beneden afloopt in de richting van de grond om voor voldoende afwatering te zorgen. 
Zorg ervoor dat er geen leidingen of draden achter de muur zijn voordat u het gat boort of zaagt.

4 – Controleer de elektrische aansluitingen op de binnenunit. Til het voorpaneel van de airco unit op en verwijder de kap. Zorg ervoor dat de kabeldraden zijn aangesloten op de schroefklemmen en dat de bedrading overeenkomt met het schema dat bij het apparaat is geleverd.

5- Leid de leidingen en kabels door het gat in de muur en sluit ze vervolgens aan op de unit. Bevestig de meegeleverde koperen leidingen, stroomkabel en afvoerleiding aan elkaar met isolatietape. Plaats de afvoerleiding op de bodem om een ​​vrije doorstroming van het water te garanderen. Leid de leidingen en kabel door het gat in de muur en bevestig ze vervolgens op de daarvoor bestemde plekken op de binnenunit zoals aangegeven in de instructiehandleiding.

 • Elke lijn is voorgeïsoleerd, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het toevoegen van extra isolatie.
 • Doe uw best om de buiging van de leidingen en kabels tot een minimum te beperken om ervoor te zorgen dat het apparaat goed presteert.
 • Zorg ervoor dat de afvoerleiding het water op een geschikte plaats laat weglopen. Zie de instructiehandleiding die bij uw kit is geleverd voor meer informatie.

6 – Bevestig de binnenunit op de montageplaathttps://electrodiscount.be/shop/airco/airco-split-unit/lg-s12et-35kw-12000btu-wifi-koelen-en-verwarmen/

Om de airconditioner aan de muur te bevestigen, lijnt u eenvoudig de vrouwelijke aansluitingen aan de achterkant van het apparaat uit met de mannelijke aansluitingen op de montageplaat en drukt u stevig aan om het apparaat op zijn plaats te bevestigen. Zorg ervoor dat het apparaat 2-3 graden naar achteren kantelt, zodat het water uit de afvoerleiding kan stromen. 
Het kan helpen om een ​​vriend het apparaat op zijn plaats te laten houden terwijl u de verbindingen vastzet.

7 – Plaats de buitenunit uit de buurt van drukke, stoffige of hete gebieden. Zoek het gat dat u door de montageplaat voor de binnenunit hebt geboord en plaats de buitenunit binnen 15 meter zodat de leidingen en kabels gemakkelijk kunnen worden bevestigd. 

Kies een locatie met ten minste 30 cm ruimte rondom de omtrek om een ​​goede werking te garanderen. Kies indien mogelijk een schaduwrijke locatie die beschut is tegen de wind, naast stof en verkeer, om ervoor te zorgen dat uw apparaat optimaal blijft functioneren.

 • Zorg ervoor dat er geen antenne van een radio of televisie binnen 3,0 m van de buitencondensor is.


8 – Leg een betonnen pad op de grond. 
Plaats de buitenunit niet direct op de grond, want hij is zwaar en kan verschuiven op vuil of stenen. Het is noodzakelijk om de condensor te installeren op een betonnen ondergrond, die je kunt vinden in bouwmarkten. Plaats het kussen waar u het apparaat wilt installeren en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het vlak en gelijkmatig is. 

Tip: plaats het betonnen platform zo dat het hoog genoeg is om het apparaat uit het water te houden dat door regen of sneeuw op de grond kan komen te staan

9 – Controleer de elektrische bedrading in de buitenunit. Verwijder het deksel op de condensor. Raadpleeg het bedradingsschema van het apparaat in de instructiehandleiding en zorg ervoor dat de draden zijn aangesloten zoals het diagram suggereert. Breng de nodige aanpassingen aan.
Zet de kabels vast met een kabelklem en plaats de kap terug.


10 – Sluit de leidingen en kabel aan op de buitenunit. 
Gebruik flensmoeren om de 2 koperen leidingen van de binnen unit naar de buitenunit te bevestigen volgens de instructiehandleiding. Sluit ook de voedingskabel aan die van de binnenunit naar de buitenunit loopt.

 • Sluit ten slotte de voeding aan op een daarvoor bestemd stopcontact.

download deze blog

Waarom een Airco?

Bereid je goed voor op de zomer en hitte door een nieuwe airco te laten plaatsen. Een airco houdt je woning of bedrijfspand niet alleen veel koeler, maar zorgt ook voor een prettiger woon­- of werkklimaat. Airco’s zijn vaak geruisloos en zijn plaatsbaar op de plek die jij wilt. Wil jij ook een overzicht met de kosten en mogelijkheden voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 4 offertes aan bij een van onze specialisten en bespaar op de aankoop door te vergelijken!

 

Advies over airconditioning  LG airco , Daikin Airco , Mitsubishi Airco , Beko Airco
Wij hebben een breed airco gamma in voorraad

Dankzij de fraai vormgegeven airco-units en het brede airco gamma aan modellen en bedieningsmogelijkheden, biedt www.electrodiscount.be comfortabele en energiezuinige oplossingen voor elke kamer in jouw huis.

airco zonder buitenunit maakt veel geluid en raden wij dus niet aan.
Wil je een split unit airco kopen met een buiten unit en wil airco met montage of zelf monteren ?
airco zonder buitenunit maakt veel geluid.

Voordelen Airco

Wanneer je investeert in airco profiteer je van allerlei voordelen:

 • Nooit meer last van de hitte
 • Plaatsbaar op de plek die jij wilt
 • Een beter woon- of werkklimaat
 • Duurzaam verwarmen in de winter

 

Wil jij ook je woning koel houden deze zomer?

 • LG Dual invertor
 • Gratis levering
 • Energielabel: A++
 • incl. afstandbediening
 • Verborgen display
 • Wi-Fi :  direct gebruik klaar
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 10 bestanden uploaden.
Na het invullen van deze gegevens zullen we je binnen de 3 werkdagen telefonisch contacteren. Waar onze collega zal luisteren naar uw noden om je vrijblijvende offerte volledig op maat te kunnen opmaken. (Het telefonisch contact zal gemiddeld en 5-tal minuten in beslag nemen)
Older

Hoe werkt een LG airconditioner?

Newer

Koelkastrevolutie: Ontdek de Frisse Innovaties van Samsung koelvriescombinati No fros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Create an Account
Product Categories